Friday, December 19, 2008

berPOGO di ROCK THE WORLD 8..

a'kum..
soalan pertama...
ape bezanya kalau ditakdirkan mati semasa 'berpogo' kt konsert RTW dengan mati semasa berasak2 untuk menunaikan ibadah tawaf mengelilingi masjidilharam?

mak bapak,atok nenek sibuk berasak untuk tawaf sampai ad kalanya ditolak dan terjatuh semata2 untuk mengelilingi kaabah dengan laungan takbir dan memuji ALLAH,anak2 pula(golongan muda) sibuk 'berpogo' & berasak bersama rakan2 sebaya dengan muzik rock dendangan band2 underground seantero malaya..

ape kejadahnya semua ini?

Upcoming Shows

( view all )

Dec 20 2008

2:00P

ROCK THE WORLD 8!! @ Secret Garden, Stadium Merdeka

Kuala Lumpur

Jan 1 2009

8:00P

YOUTH TOUR 2008 @ Port Dickson (++ XPDC, Lefthanded)

Negeri Sembilan Darul Khusus

Jan 14 2009

3:00P

KARYAWAN Press Conference @ Orange Club

Kuala Lumpur

Jan 24 2009

2:00P

PERENNIAL MUSIC FEST 2009 @ MCPA Hall

Kuala Lumpur

Jan 31 2009

4:00P

INDEPENDENT DAY OUT 2 @Dewan Sekolah (Cina) Yuk Choi

Ipoh, Perak Darul Ridzuan

Feb 8 2009

3:00P

TBC: City Plaza Johor Bahru JB

Johor Darul Takzim

Feb 12 2009

8:00P

BURAPA BIKE WEEK 2009 @ Pattaya

Thailand


orang kalu bertawaf ambil pandangan imam malik dalam bab batal wudhuk(kalu x silap aku la) kerana mudah untuk tersentuh MUHRIM(jemaah yg menunaikan haji) antara laki2 dan perempuan yg bukan MAHRAM(haram dikahwini)...
tapi,kalu di RTW ni agak2 nye macam mane pergaulan antara garlz & boyz?

hehe lu pikir la sendiri..

berapa besar surau kt stadium merdeka 2 dan brape ramai pulak budak2 melayu (islam) yg turun padang?

kalu x silap gua la, idea dan usaha nak buat konsert ROCK THE WORLD ini adalah ilham daripada JASON LO, salah sorang vokalis band lagu omputeh kt m'sia nie..
tyme wa form 5 wa ingat lagi RTW buat kt car park KLCC, gempak sehhh..!!
wa pun tau sikit2 coz baca majalah ROTTW(ROCK of The Third World)
konon2nye nak "tiru" barat la yg buat konsert LIVE8 sampai 2,3 ari non-stop...gler!!!

THE SETLIST: RTW8

R-E-V-E-N-G-E
song by: REVENGE
R-E-V-E-N-G-E lyrics

ROKKU JAPPARENA
song by: REVENGE/ BULMA
Rokku Japparena lyrics

ROK 'N' ROL HERO
song by: DODDIE REVENGE/ AYID REVENGE
Rok 'n' Rol Hero lyrics

LEGENDS OF ROCK 'N' ROLL
song by: AYID REVENGE/ TOPA
Legends of Rock 'n' Roll lyrics

++ Tribute to the late MUNETAKA HIGUCHI, LOUDNESS DRUMMER
HEAVY CHAINS
song by: LOUDNESS
Loudness: Heavy Chains lyrics



"Alhamdulillah, kerana support dan kepercayaan rockers2 semua, muzik HEAVY METAL MELAYU akan berkumandang buat PERTAMA kalinya setelah LAPAN edisi ROCK THE WORLD.. and thanx to MR KATON of WORLD'S thrash metal/punk crossover legendary band, HIRAX for delivering your t-shirt via mail to us PERSONALLY, so AYID can wear it for the festival."
- REVENGE




inikah budaya timur,adab kita orang melayu???
wa xnak koment banyak2..
wa nak tunggu bila pulak majlis fatwa kebangsaan nak bagi status a.k.a memfatwakan konsert ni sebagai ape?

member2 wa pun ramai dah jadi die hard fan & pi tiap2 tahun konsert RTW nie(setiap ujung taun)..
agak2 t-shirt dia taun ni smart x design dia mcm RTW 4 dulu(kalu lawa wa nak kirim selai,hahaha)
wa nak pi tapi tiket RM25,XDE DUET LA BRO...

so,lu orang sume dah besar,ad basic agama (at least tyme skola rendah dulu & subjek pendidikan islam yg wajib tyme skul menengah)..lu orang pikir la sendiri

ni salah satu contoh jer aktiviti mungkar yg dilakukan secara 'berjemaah'

kepada para sahabat, da'ei, mubaligh, muslim, mualim, aktivis, mahasiswa, sama2 la kita fikirkan masalah ummat zaman skarang ni & yg penting cari solution yg paling efektif..




3 comments:

Ayen said...

aku rasa otak kau yg kolot.
xperlu la kau tulis pasal benda2 ni kalau diri kau sendiri x betul

xyah tgk jauh2 la
dgn ayat kau "GUA & LU" pon aku da bole tau yg kau ni bukan perfect sgt pon
dan aku tau yang kau pon tahu kau bukan perfect
tp cara kau tulis melambangkan kau hebat dari segi agama


agama adalah agama.
paling tidak kita menasihat.
tp dgn cara kau menulis aku rasa kau bukan menasihat
tp menunjuk2.

fit@blonc said...

salam
thanks
ayen mane ni?
aku pon dah lama x ditegur
dulu,tyme junior ade org nak tegur n nasihat..
soh potong rambut,jgn pkai sluar pendek masa maen bola..la ni dh xde senior so ak je la yg senior kt kolej ni..
nasihat drpd kau amat aku hargai..
thanks bro,ni baru la kawan namanya..
aku akan cuba perbetulkan diri aku.
act,aku ade masalah dalam diri,masalah mencari identiti dan makna diri..
mcm ade satu surat pembaca kt sebuah akhbar
"saya bukan nye baik sangat,semayang pon x penuh..tapi saya mengharapkan negara ini dipimpin oleh org yg nak tegakkan agama,supaya saya dapat rasa suasana indahnya beragama"
hah,lebih kurang mcm 2 je la..
ok la
banyak sangat dugaan kt akhir2 zaman ni,aku pon banyak kali lost dan tergelincir...
harap kau dan aku dapat cari jalan yg lurus sama2...
jumpa kt hujung jalan..
salam

Anonymous said...

Yes exactly, in some moments I can phrase that I acquiesce in with you, but you may be considering other options.
to the article there is quiet a without question as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with publication of this demand www.google.com/ie?as_q=any video converter free 2.5.8 ?
I noticed the axiom you have not used. Or you profit by the dark methods of helping of the resource. I take a week and do necheg